top of page

Glutenvrij survivalpakket voor op vakantieVoor mijn reis naar Mauritius heb ik een vrij uitgebreid survivalpakket samengesteld. Ik wist, ondanks mijn research, nog niet zo goed wat me daar te wachten zou staan dus ik heb het zekere voor het onzekere genomen. We hebben verbleven in hotels, vooraf heb ik hen gecontacteerd en daar zouden ze zorgen voor wat glutenvrije opties voor mij.


Wat ik allemaal heb meegenomen:


- Brood, zowel ovenbroodjes als gewoon brood. Ik ben een echte broodeter dus voor het geval ze daar geen glutenvrij brood voor me zouden hebben heb ik een voorraadje meegenomen. Ter voorkoming van kruisbesmetting heb ik ook een rol bakpapier meegenomen.

- Koekjes, we verbleven op basis van halfboard dus tussendoortjes zaten niet inbegrepen bij het hotel.

- Pannenkoekenmix, makkelijk om mee te nemen en je kunt overal ter wereld eieren en melk krijgen. Altijd handig in geval van nood.

- Wraps, ook makkelijk om mee te nemen en kun je met van alles beleggen wat ter plekke beschikbaar is.

- Pasta, een glutenvrije saus kan vaak wel bereid worden maar er zijn maar weinig plekken waar ze ook de pasta voorradig hebben.

- Maiswafels, een ideaal tussendoortje.

- Crackers, de crackers van Schär vind ik zo lekker dat ik ze ook droog kan eten dus altijd handig om bij je te steken.


Ik heb ervoor gekozen om geen medische bagage mee te nemen. We hadden al vrij veel ruimbagage (2x 23 kg per persoon) dus ik heb gewoon een halve koffer ingericht met glutenvrij eten. Ik heb hier meer dan voldoende aan gehad gedurende onze vakantie van 2 weken, gelukkig was er ter plekke ook genoeg te verkrijgen en waren de hotels redelijk goed op de hoogte.


In mijn handbagage had ik alleen een paar tussendoortjes en een paar crackers voor geval van nood. De rest kreeg ik aan boord, daar lees je in dit artikel meer over.


Heb jij nog andere tips die ideaal zijn om mee te nemen in je glutenvrije bagage? Laat het me hieronder weten!
bottom of page