top of page

Een musthave op reis: de Find Me Gluten Free app!


Een handige tool waar ik altijd dankbaar gebruik van maak op vakantie is de Find Me Gluten Free app. In deze app kun je restaurants vinden waar je glutenvrij kunt eten, er zijn locaties over de hele wereld te vinden. Niet alleen handig op vakantie maar ook tijdens een uitje in eigen land.


Hoe werkt het?

De app kun je downloaden in zowel de Google Play Store als de App Store. De app zelf is gratis, er zijn enkele premium functies beschikbaar zoals het zoeken naar restaurants die geschikt zijn voor mensen met coeliakie. Naast de app is de informatie (geen account nodig) ook beschikbaar op de website. Wanneer je een account hebt aangemaakt in de app kun je zoeken naar restaurants bij je in de buurt of op een specifieke locatie. Daarnaast kun je reviews achterlaten over jouw ervaring en restaurants toevoegen. Recent is er iets nieuws toegevoegd, je kunt nu ook reviews achterlaten over glutenvrije producten in de app.


Premium functies

Voor 19,99 per jaar kun je de premium functies aanschaffen. De belangrijkste reden om voor een premium account te gaan is dat je restaurants kunt filteren op 'most celiac friendly'. Je krijgt ook geen reclames meer, kunt lijstjes maken, restaurants op je route zoeken en filteren op openingstijden van restaurants.

Zonder premium account is de app ook goed te gebruiken. Met het gratis account kun je wel filteren op 'dedicated gluten-free' mocht je kruisbesmetting zoveel mogelijk willen vermijden.


Gebaseerd op ervaringen

Iets om erg in te hebben bij het gebruik van deze app is dat iedereen restaurants kan toevoegen. Het kan hierdoor wel eens gebeuren dat een restaurant wat in de app staat inmiddels is gesloten of gewisseld van eigenaar. Daarom is het altijd handig om te checken of het restaurant nog steeds glutenvrij eten aanbied. Niet iedereen die de app gebruikt heeft ook coeliakie dus ga na of het restaurant ook rekening houdt met kruisbesmetting. Wil je meer zekerheid op vakantie? Ga dan voor restaurants die een erkenning hebben van de landelijke coeliakievereniging of die volledig glutenvrij zijn.


Ben je bij één van de restaurants geweest? Laat dan een review achter om de volgende glutenvrije reiziger te helpen met kiezen!

Comments


bottom of page