top of page

Glutenvrij in de Efteling


Een paar weken geleden ging ik een dagje naar de Efteling en was blij verrast met de glutenvrije mogelijkheden! Op diverse locaties in de Efteling kun je glutenvrije producten vinden. In dit artikel zet ik de glutenvrije mogelijkheden in zowel het Efteling Hotel als het park voor je op een rijtje. Let op: vraag ter plaatse altijd naar de actuele mogelijkheden bij een medewerker en geef het aan bij je reservering indien van toepassing.


Het Efteling Hotel

In het hotel kun je een zeer uitgebreid glutenvrij ontbijt nuttigen. Je krijgt een lijstje met uitleg welke producten van het ontbijtbuffet glutenvrij zijn. Denk aan allerlei soorten beleg, yoghurt en eieren. Daarnaast beschikken ze over glutenvrij brood, muffins, chocoladebroodjes, worstenbroodjes, crackers, koeken en rijstwafels. In overleg kan er zelfs een glutenvrije pannenkoek voor je worden gemaakt.


Het park Tijdens mijn bezoek aan het park heb ik een frietje gegeten met een heerlijke glutenvrije kroket bij Station de Oost. Het personeel was uitstekend op de hoogte en heeft zowel de friet als de kroket in een aparte frituurpan gebakken. De andere opties zet ik hieronder voor je op een rijtje:


🍴Glutenvrije (en lactosevrije) pannenkoeken ➨ Polles Keuken (let op, reserveren is handig in verband met de drukte).

🍴 Glutenvrije broodjes ham/kaas ➨ Bäckerei Krümel. 🍴 Glutenvrije tosti ➨ In de Gelaarsde Kat.

🍴 Glutenvrije pizza ➨ Bäckerei Krümel. 🍴 Glutenvrije pasta ➨ Pinokkio's Pizza en Pasta. 🍴 Glutenvrije friet/snacks ➨ Frau Boltes Küche, Smulpaap en Station de Oost. 🍴 Glutenvrije aardappeltwister ➨ Eigenheymer, meerdere locaties. 🍴 Glutenvrije tussendoortjes (brownie, koek etc.) ➨ Het Witte Paard en Bäckerei Krümel. 🍴 Oosters (nasi, saté etc.) ➨ Toko Pagode take away. 🍴 à-la-carte (diverse opties) ➨ Panorama.


Genoeg keuze dus, je kunt je survivalpakket een keertje thuis laten... Geniet van je bezoek!


Comments


bottom of page