top of page

Glutenvrij vliegen met Emirates


In juli 2022 vloog ik met Emirates van Düsseldorf naar Mauritius met een overstap in Dubai. In totaal zouden we 16 uur onderweg zijn, achteraf is dit nog een stuk meer geworden omdat we op Dubai onze aansluitende vlucht misten door de ongeregeldheden op de luchthaven.

Als je een overstap hebt op Dubai, houdt er dan rekening mee dat er op het vliegveld zeer weinig glutenvrije opties zijn en ze ook nauwelijks bekend zijn met wat glutenvrij inhoudt. Natuurlijk verkopen ze op ieder vliegveld chips en chocola maar het kan fijn zijn om voor de zekerheid iets bij je te steken mocht je overstap daar wat langer duren. Ik heb vernomen dat het Hard Rock Café op Dubai Airport wel glutenvrije opties heeft, echter is het vliegveld erg groot en waren wij in een andere terminal dus ik heb het niet kunnen uitproberen.


Ik had er voor gekozen om geen medische bagage mee te nemen, we hadden vrij veel ruimbagage (2x 23 kg per persoon) dus een halve koffer heb ik ingericht met een survivalpakket voor in Mauritius. Als handbagage mag je ook behoorlijk wat eten meenemen, zolang het maar geen vloeibare producten zijn. In mijn handbagage heb ik dus wat tussendoortjes meegenomen en wat crackers voor geval van nood.

Bij het reserveren van de stoelen voor je vlucht kun je op de website van Emirates aangeven of je dieetwensen hebt voor je maaltijden aan boord. Glutenvrij staat tussen de opties dus dit kun je gewoon aanvinken.

Aan boord is dit allemaal goed verlopen. Ik heb nergens om hoeven vragen, ruim voordat de maaltijden van de overige passagiers werden uitgedeeld kwam er al iemand van het personeel naar me toe om mijn glutenvrije maaltijd te brengen. Ook voor een glutenvrije snack werd gezorgd dus ik heb eigenlijk vrijwel niks van mijn eigen voorraad hoeven aanbreken. De maaltijd die ik kreeg was vergelijkbaar met de maaltijd die de andere passagiers kregen. Enkel het 'Reisbrot' was zo gortdroog dat ik het niet heb opgegeten, verder was het eten best smaakvol.


Een prima ervaring dus!


bottom of page