top of page

Over mij

Hoi! Leuk dat je glutenfreejourneys.com bezoekt. In deze blog vertel ik je meer over mij en hoe deze website tot stand is gekomen.

Wie ben ik?

Ik heet Kim, 24 jaar oud en ik woon in een klein plaatsje in Zuid-Holland, Nederland. Op mijn 9e ben ik gediagnosticeerd met coeliakie en daardoor gebonden aan een glutenvrij dieet. In het begin vond ik dit erg lastig, gelukkig zijn er inmiddels een stuk meer (lekkere) glutenvrije producten te verkrijgen. Na een tijdje begon ik steeds meer mijn draai te vinden in het glutenvrije dieet. Alleen in sociale situaties bleef ik het lastig vinden om altijd degene met het aparte eten te zijn. Inmiddels heb ik ook dat geaccepteerd en kan ik in eigen land prima uit de voeten. Op mijn 16e is er fibromyalgie bij mij vastgesteld, in het dagelijks leven ondervind ik daar meer hinder van dan de coeliakie. Het glutenvrije dieet blijf ik met name lastig vinden op vakantie, dat was dan ook mijn grootste motivatie om deze website op te zetten.


Hoe deze website tot stand is gekomen

Wanneer ik op reis ben maak ik dankbaar gebruik van de Findmeglutenfree app. Helaas zijn er niet altijd locaties in de buurt beschikbaar, zeker wanneer je in wat kleinere plaatsen bent. Ik heb gemerkt dat ik het dan erg fijn vind om een betrouwbaar hotel te hebben waar ik op terug kan vallen. Het is prettig om ’s ochtends met een goed ontbijt achter de kiezen de pad op te kunnen en te weten dat je eventueel ook terecht kunt voor lunch of diner mocht je geen glutenvrij restaurant kunnen vinden.

Als je goed research doet dan is er genoeg te vinden over glutenvrij reizen. Je kunt bloggers volgen, zelf zoeken via Google of je aansluiten bij een Facebookgroep waar tips worden gegeven. Wat ik echter miste was een website waar alles overzichtelijk gebundeld is en andere glutenvrije reizigers reacties kunnen achterlaten zodat je kunt vergelijken. Als “leek” ben ik vervolgens begonnen om zelf een website te maken, ik doe het als hobby naast mijn werk in het onderwijs dus het heeft wat tijd en energie gevergd! Inmiddels is de website nagekeken door een webdeveloper en ICT’er en is de website op 12 juni 2021 online gekomen!

Let wel op dat op de website ervaringen worden verzameld, dit is geen garantie op succes, iedereen zijn glutenvrije dieet is anders. Neem altijd contact op met het hotel om je glutenvrije dieetwensen te bespreken.

Heb je suggesties voor de website, wil je meedenken of samenwerken? Voel je vrij om me een berichtje te sturen!
bottom of page