top of page

Glutenvrij eten bij Glacier lagoon


Een absolute aanrader in IJsland om te bezoeken is het gletsjermeer Jökulsárlón. Je kunt de plek op eigen houtje verkennen of kiezen voor één van de vele tours. Zo zijn er boottochten over het gletsjermeer maar ook tours die je meenemen langs de ijsgrotten.


Veel mensen gaan langs de Golden Circle in IJsland, deze plek is er een behoorlijk stuk buiten gelegen maar het was de lange autorit wat mij betreft zeker waard. Op je trip hiernaartoe kom je onder andere langs het zwarte strand van Reynisfjara. Leuk om te combineren dus!


In IJsland is glutenvrij eten niet heel makkelijk maar gelukkig is er op de route een goed restaurant te vinden wat diverse glutenvrije opties bied. Op circa een half uur na de Glacier Lagoon is het Fosshotel gelegen, ook als je hier niet verblijft is het een prachtige plek om te eten. In het restaurant heb je een groots uitzicht op het ruige landschap. Het personeel is goed op de hoogte van glutenvrij eten en vertelt je graag welke opties van het menu je veilig kunt eten. Het eten is niet goedkoop, zoals alles in IJsland, maar je kunt rekenen op een uitstekend diner! Mocht je wel willen overnachten in dit hotel kunnen ze een glutenvrij ontbijt inclusief glutenvrij brood voor je verzorgen.


Tip: reserveer vooraf als je hier wilt eten op je dagtrip naar het gletsjermeer.Comments


bottom of page