top of page

Mijn glutenvrije verblijf bij Mirage Park Resort in Turkije

Over dit hotel had ik al veel gehoord, het eerste hotel in Turkije met een volledig glutenvrije keuken! Ik las wat gemengde berichten, de ene persoon vond het een glutenvrij paradijs, de andere vond de keuze beperkt. Daarom besloot ik om het met mijn eigen ogen te gaan bekijken en vooral al het lekkers te proeven. In deze blog lees je mijn ervaring en neem ik je mee in de glutenvrije mogelijkheden bij dit hotel.


Het hotel

Allereerst iets over het hotel, Mirage Park Resort is een 5-sterrenhotel gelegen in Kemer, Turkije. Het resort beschikt over meerdere zwembaden, glijbanen, een stuk privéstrand en nog veel meer entertainment. Je verblijft all inclusive en er zijn meerdere eetgelegenheden op het terrien. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Antalya, het hotel biedt een ophaalservice waarmee je in een half uur in het resort staat (dit moet je apart bijboeken). Mirage Park Resort heeft de eerste, gecertificeerde, glutenvrije keuken in Turkije. De keuken is volledig apart van de andere keukens en het reguliere restaurant.


Hoe het in zijn werk gaat

Wanneer je incheckt bij het hotel vraagt het personeel of je gebruik wilt maken van de glutenvrije faciliteiten. Natuurlijk wilde ik dat! Ik kreeg toen een formulier om in te vullen waarin ik mijn dieetwensen aan kon geven. Vervolgens kreeg ik een groen bandje waar 'gluten free' op stond. Mijn partner kreeg ook een glutenvrij bandje zodat hij ook het glutenvrije restaurant in mocht.


Het glutenvrije restaurant is in een apart gedeelte gelegen, je mag er alleen naar binnen wanneer je over een glutenvrij bandje beschikt. Ik heb een aantal keer gezien dat mensen die vanuit het algemene restaurant wilden komen kijken, vriendelijk doch dringend werden verzocht te vertrekken om kruisbesmetting te voorkomen. Mijn vriend mocht dus wel mee het restaurant in en ook van het glutenvrije buffet eten, echter mocht hij geen eten van het algemene restaurant meenemen naar binnen. Ik mocht wel mijn bord met glutenvrij eten meenemen naar het algemene restaurant, op eigen risico, als hij van het gewone buffet wilde eten en we bij elkaar wilden zitten.Het glutenvrije eten

Het glutenvrije buffet is geopend tijdens ontbijt, lunch, thee- en snacktijd en diner. Het buffet bestaat uit een kleinere selectie van het algemene buffet, alleen dan volledig glutenvrij. Tijdens het ontbijt had je de keuze uit brood, soep, broodstengels, wraps, eieren, worstjes, aardappeltjes, rijst, pannenkoekjes, allerlei soorten beleg en fruit. Tijdens de lunch vond je een zelfde soort selectie, aangevuld met pizza, gehakt in bladerdeeg en een uitgebreid zoetigheden buffet met allerlei taartjes en cake. Met het diner was er keuze uit soep, meerdere soorten vlees, vis, rijstgerechten, frites, pizza, verschillende soorten groentes, een saladebar en wederom een uitgebreid toetjesbuffet.


Het enige wat ik 'gemist' heb, al vind ik dat een groot woord want ik heb nog nooit zoveel keuze gehad op vakantie, is pasta bij het diner en yoghurt bij het ontbijt. Yoghurt was er soms maar niet altijd. De smaak van het eten was goed, mijn vriend vond het niet onderdoen voor het reguliere buffet en at vaak met mij mee. De variatie bij het reguliere buffet is iets groter maar dat vind ik vrij logisch gezien dit voor een veel kleinere groep mensen wordt bereid. Ik heb een week op dit resort verbleven en zeker genoeg kunnen variëren. Ik heb het alleen niet altijd gedaan omdat ik een aantal favorieten had die toch erg verleidelijk bleven...


Het resort zelf

We gingen in de herfstvakantie en het was heerlijk rustig op het resort. Er is genoeg te doen, van zwemmen tot bowlen en iedere avond is er een show of ander entertainment. In oktober was het nog steeds zo'n 25 graden en we hebben redelijk veel zon gehad. Bij de diverse barretjes op het terrein kun je een glutenvrij biertje of een cocktail halen en dan is het goed vertoeven! Vanaf het zwembad heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Omdat ik het ook altijd leuk vind om een hike te doen zijn we naar de Göynük Canyon geweest voor een schitterende hike langs felblauw water. Je kunt hier ook diverse activiteiten ondernemen zoals varen door de canyon. Echt een aanrader!


De kamers waren netjes en schoon. Hier en daar een beetje verouderd in onderhoud maar na een belletje over een gammele deurklink was dit snel opgelost. Bij aankomst stond er een doosje met glutenvrije koekjes voor mij klaar en glutenvrije biertjes in de koelkast. Dat is nog eens leuk aankomen!

Mijn conclusie

Het was een geweldige vakantie! Ik heb me nog nooit zo gerust gevoeld op reis, ik heb me geen moment zorgen gemaakt om eten of kruisbesmetting. Sterker nog, ik keek ernaar uit om te gaan eten. Er stonden iedere dag vaste gezichten en het was goed geregeld. Ik denk wel dat ik een paar kilo zwaarder terug ben gekomen maar dat was het meer dan waard. Ik heb nieuwe dingen geproefd, kon zowaar met alles meedoen en droom nog steeds over het toetjesbuffet.

Normaliter ga ik nooit 2x naar dezelfde bestemming maar in dit geval sluit ik het niet uit. Wat mij betreft is het dus zeker een aanrader!


Overweeg je om zelf ook te gaan en heb je nog vragen? Stuur me gerust een berichtje!

Kleine tip: op de website van het hotel vond ik de beste prijzen.

P.s. deze post is niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast :)Comments


bottom of page